reede, 2. august 2013

Raamatu restaureerimine

Sain tuttavalt ühe vahva vana raamatu "Eesti muinasjutud", mille kaaned suurest kasutamisest juba üsna hõredaks olid kulunud. Niisiis leppisime kokku, et püüan raamatule, või pigem küll kaantele, uue elu sisse puhuda.
Võtsin vanad kulunud kaaned küljest, parandasin natuke raamatu selga, liimisin uued kaanepaberid ja tegin kaaned. Kaantel kasutasin linast kangast ja peale panin sildi raamatu nimega - et ikka teaks, kumba pidi raamat lahti tuleb teha, et muinasjutte lugema hakata. Raamatu seljale kinnituvad otsapaelad jätsin samaks - retro pärast. :)
Raamatu pealkirja kirjutamiseks otsisin tegelikult üsna pingsalt netist ka seda õiget fonti, aga ei ma leidnud. Kui keegi teab, kust täpselt sellist fonti alla laadida saaks, võib julgelt teada anda.

Nüüd on raamatul uus elu olemas ja loodetavasti saab seda nüüd hea mitu aastat jälle aktiivselt kasutada, kuni needki ümbrised  väsivad.





 







Pildistamiseks kasutasin ühte vana tooli. Kuna raamat ise on parajalt vana, siis mõtlesin, et miks mitte sellega veel samasugust olemist edasi anda. Mõnus jäi. :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar