reede, 20. september 2013

Suur beebiraamat

Peaaegu kuu tagasi kirjutas mulle Katre, kes uuris beebiraamatu tegemise võimaluste kohta. See on see Katre, kes peab üsna populaarset blogi "Hele valgus". Tulevased emad ilmselt leiavad sealt üsna palju äratundmisrõõmu :).

Aga tagasi raamatute juurde: olen teinud siiamaani esimese eluaasta raamatuid, kus igal lehel lapse kasvamise üldandmed ja teisel pool koht pildi jaoks. Seekord leidsime kirjavahetuse käigus, et teeks midagi suuremat ja asjalikumat. Midagi sarnast poes müüdavatele aga ometi teistsugust - rohkem oma. :)

Kuna mul on kodus olemas kolm erinevat beebiraamatut (igal lapsel oma, mitte ühel lapsel kolm tükki) ja mitte ükski neist ei ole minu arvates päris parim (kui üldse, siis võiks kiita Anne Geddese oma; Puhhi beebiraamat on küll minu arvates üsna suur õnnetus - puudub päris palju huvitavaid elemente ja osade järjestus on ka kuidagi segane), siis võtsin vaevaks neist kõigist üks parem versioon kokku panna. Kasutasin ka kunagi beebiveebi ja osa ideid on pärit sealtki.

Igatahes tegin põhja, saatsin Katrele ülevaatamiseks ja ta valis siis välja, mida jätta ja mida välja võtta. Lõpuks sai raamat üsna mahukas - 40 lehte.

Tegin selle Katre soovil nii, et kirjutada saaks paremale ja vasakule jääksid kohad piltide jaoks. Kasutasin erinevaid mustrilisi pabereid - sai neist kolmandik kaks korda aga mahukam osa on siiski kõik erinevate paberitega.

Peale panin tüdrukuga digitempli, millel muutsin klotsil nimetähti (Photoshop on mu suur abimees). :) Ema-isa on tulevasel ilmakodanikul mõlemad K-tähega, seega kasutasin ka klotsil seda tähte, ning uue preili potentsiaalse nime esitäht on A, seega panin ka selle. Kui peaks juhtuma, et nimi tuleb mõne teise tähega, loetagu A-täht lihtsalt tähestiku esimeseks täheks.
Nüüd sain lõpuks raamatu ka köidetud ja see läheb ruttu-ruttu teele.

Rõõmsaid hetki emale-isale ja rahulikku tulekut väikesele preilile.



Update (veebruar 2014):
Uusi beebiraamatuid hetkel enam ei tee. Põhjendus asub siin.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar