pühapäev, 15. september 2013

Liisu & Miku

Kümnenda klassi lõpus (see oli juba üsna ammu), hulga juhuste kokkusattumisel, sain tuttavaks ühe väga särtsaka ja mõnusa Mare-Liisiga. Suhtleme siiamaani, vahest rohkem, vahest vähem, aga üksteise eludega oleme hästi kursis.
Suve keskel rõõmustas ta meid  teatega, et nad Mikuga (tegelikult Mihkliga) teevad oma kooselu ametlikuks! Hurraa!

Esiti asusime põgusalt kutsete täiustamisele. Põhjad olid neil olemas (ornament kutsel), vaja ainult kuidagi ilusamaks teha. Okei, kuna tubli Leila oli just hiljuti soetanud endale Sizzixi, siis muidugi arvasin ma kohe, et seda saaks ju imehästi ära kasutada. Ja kuna kiire oli sõna kõige otsesemas mõttes, siis läks mu hea Maku linna sobivat lõiketera ostma ja siis Leilalt masinat laenama. :) Tõelise koostöö tulemusena saime "kiire on" kohta päris soliidsed kutsed.


Pärast seda oli aega. Pulmavärvid olid neil kreemikas ja lilla. Leppisime kokku, mida ja milliste mõõtudega nad tahavad ning sain siis asjatama hakata.
Kuigi esialgu oli plaan teha küünlad lilledega, mil lillakad südamikud, jäi Liisule netis silma hoopis miski muu. Ma olen vaadanud isegi Tiina Pulleritsu töid - väga ilusad - ja leidis siis ka Liisu sealt ühe sellise töö, mis talle väga meeldis. No ütlesin, et võin proovida midagi sellist teha, saab kõik ikkagi ühest kohast. Leiutasin siin siis tehnoloogiat ja proovisin nii- ja naapidi aga lõpuks jäi peale ikkagi puhas šabloonivaba käsitöö. Tegin endale Photoshopis näidise ja vihtusin selle siis küünaldele joonistada. Polnudki kõige hullem ja ilus jäi ka.

Tiina Pulleritsu tehtud küünlad

Minu tehtud, midagi sarnast

Lisaks valmisid album ja külalisteraamat. Albumis kasutasin seekord musta sisuplokki (23x24,5 cm, 30 lehte). Seevastu külalisteraamatu sain teha jälle teistsuguse. Mõlkus mul siin juba pikemat aega meeles veel proovida seda eeltäidetud lehtede varianti. Lehtede tegemisega probleemi ei olnud, vaatasime üle, mida vaja, ja tegime ära. Aga kõige suurem häda oli rõngasklambrite kinnitamisega. Päris naljakas oli, kuidas me Makuga üritasime pihta saada, mismoodi neid siis ikkagi nõnda kinni saada, et nad kaante küljest ära ei kukuks. Kaasasolevad vidinad meid lõpuks ei aidanud. Õnneks on meil kodus olemas needitangid, Maku tõi enam-vähem sobivad needid ka ja nii ta siis tegigi minu valmistatud kaaned rõngastatuks. Oh, mis koostöö!

Külalisteraamat



Album


Lõpuks tegin asjade juurde ka ümbrikukarbi. Kuna külalisi tuleb eelduste kohaselt palju, sai ka karp suur. Tegelikult lausa nii suur, et kõik asjad mahtusid sinna sisse ka. :)



Lõpuks võiks selle töö nimetada ka mummuuputuseks, sest kaunistasin asjad paljude pärlitega. Aga mis siis, las uputab! :)

Mõnusat pulmapäeva asjaosalistele! 


Kuna meie saame ka selle pulmalaua taha istuda, panen kingituseks tehtud rahakaardi pildi samasse postitusse.
Esialgsest plaanist teha lillede ja ornamentidega kaart sai lõpuks liblikatega üllitis. Liblikate all olev ornament on nõelaga torgitud (võttis täitsa aega ja tõdesin, et on üsna jama, et sõrmkübarat majas pole). Muidu kasutasin pulmavärvidest lillat, lisasin peegelpaberi "võlu" ja natuke mummuuputust ikka ka. :)
Sees on kaardil rahatasku ja ümber tegin samas toonis ümbriku. Paelaga kinni ja valmis!






3 kommentaari: