laupäev, 3. august 2013

Juubeliks ja auto liikudeks

Üks tublidest sugulastest tähistas tänavu veerandsajanda eluaasta täitumist ja sünnipäevakutsega mainiti ka uue auto ostu puhul kostitamist. Niisiis kaks ühes: sünnipäev ja liigud.
Pean kohe ära mainima, et mind hakkas kohutavalt huvitama sõna "liigud". Otsisin ÕS-ist vaste ja tulemus selline:
liik <20:liigu, .liiku ; hrl mitm> alkoholiga kostitamine ostu, kokkuleppe vms puhul . Tegi preemia puhul kõvad liigud. Joovad auto liiku. Liigu+joomine
Lihtsalt huvitav sõna ju! Ja huvitas see mind selle kõla poolest, mitte tähenduse pärast, seda ma õnneks tean üsna pikki aastaid.

Aga kingituste juurde siis ka. Kuna noorel naisterahval erilisi kingisoove ei olnud, otsustasin ise midagi teha. Mul oli parajasti ühe teise töö tarbeks olemas punase-valgemummulist kartongi ja muidugi pidin sellega töötamise ära katsetama kohe. :) Valmis üks üsna muhe album. Kasutasin seekord ka juba valmis sisu - must sisuplokk kalkalehtedega. Mõõdud olid sisuplokil 24,5x23 cm. 
Ja veel kasutasin esimest kordi albumil nurki. Hõbedased metalsed nurgad. Kas nad ka tegelikult praktilist väärtust omavad, ei teagi. Kuna katsin albumit kartongiga esimest korda, siis mõtlesin, et ehk jäävad nurgad sedasi kenamad aga ei olnud neil ka ilma nurkadeta häda midagi.
Kokkuvõtteks: päris vahvalt vallatu album sai!



Kaart kogu kupatuse juurde. Tempel + sädelev liim lillede kroonlehtedel




Ja liikudeks siis kaks karpi üksteise sees. Kuna ma kohe ei taibanudki suures õhinas küsida, mis auto siis noored endale soetasid, pidin seda hiljem Liliani vennanaiselt uurima. Igatahes sain teada, et auto on valge ja margiks ning mudeliks Kia Sportage. Ohooo, päris kena teine.

Valge, valge, valge. Hurraaa! Miks? Sest mulle meeldib ko-hu-ta-valt musta-valge kombinatsioon. Minu pärast võikski vist kõik tehtavad asjad sellised olla! :D
Ja teadsin üsna kohe, et pean käima Tartu Snittyst imevinget sametjase reljeefse mustriga paberit ostmas. Sammud (õigemini sõit) sinna, pangakaart põhimõtteliselt pooltühjaks ja asjadega koju.

Aga asjade juurde ka siis: kõigepealt tegin valmis pisikese karbi. Sinna sisse sai Kia Sportage üsna kasutu remondikomplekt. :D Kuna uuemad autod on elektroonikat nii täis, et neid on endal pea võimatu remontida (mis siis, et Mikk meh(h)aanik on), siis mis sa ikka katkiminemise korral muud teed kui ootad puksiiri :D. Igatahes panin selle tarkuse ka karbi kaanele kirja ja sisse muidugi ka karbi sisuga kokkukäiva hoiatuse! Piltidelt on näha.
Et aga see ei oleks kõik, tegin ka suurema karbi (40x25x10 cm), kuhu pisut praktilisemaid autotarbeid sisse sai panna: autošampoon, pesušvamm, salongi puhastamise lapid, kohustuslik EESTI kleeps, mida ei pea üldse kasutama, alkotester ja MacGyver-i teip ikka ka - kiirparanduseks!. See kasutu remondikomplekt mahtus sinna ka (õigemini mõõtsin ma karbi jaoks asju ühel õhtul umbes neli korda). Kui asjad kasutatud, saab karpi niisama kodus praktilisemalt ka kasutada. :)
Ma ise jäin väga rahule. :D Eriti selle suure karbiga, väga ilus sai (ennast kiitmast ma ei väsi; vahel harva).
Ja nael kummi noorte uuele autole!











1 kommentaar: