kolmapäev, 28. november 2012

Miniraamatud

Minu tutvusringkonda on tabanud pisike beebibuum. :) Kuuest lapseootel emast on oma väikeste inimestega kohtunud tänaseks kaks - mõlemad umbes nädala jagu enne eeldatavat sünniaega. Üks ootab detsembri keskpaika, kaks tuleva aasta algust ja ühel naisel on sünnitustähtajaks pandud tänane päev. :)

Niisiis oma kauaaegsele tuttavale otsustasin pisikese kingituse ära valmis teha, kuna on lootust lähiajal (kahe nädala jooksul ikka) uut kodanikku tervitada. Läksin sel korral jälle millegi teistsuguse teed. Kui tahta, võiks töö miniraamatuks lugeda.

Teatavasti on toredad katsikukingitused beebide sünniraamatud ehk siis need, kuhu saab kirja panna beebi arengu kuude kaupa või aastate kaupa või kuidas iganes, sõltuvalt raamatust. Otsustasin teha kahest ühe - miniformaadis raamatukese, milles paremale lehele käib lapse möödunud elukuu kohta foto ja vasakule lehele saab kirjutada lapse kaalu, pikkuse, peaümbermõõdu, uneajad, lemmikasjad ja muutused. Selline hästi kokkuvõtlik raamatuke, mille saab hiljem kas näiteks endale jätta või lapse üheaastaseks saamise puhul vanavanemale kinkida. Mida aga soovitakse. :) Formaadilt on ta pisem kui A5 - 16x18,5 cm.

Kuna ma esimese töökese tegin prooviks, siis esimene valminud raamat jääb meie perre. :) Pisipreilil on küll aasta ja mõned kuudki elatud, kuid Võrus elavale vanaemale on jõulukingitus sellega olemas.
Teise raamatu, mis siis nüüd loodetavasti lähiajal kingiks rändab, tegin pisut teistsuguse tehnikaga. Nimelt jätsin lehed vasakult poolt vabaks, st lehed ei kinnitu pealmise kaane külge. Tundub, et nii on sellega parem opereerida. Ja väikese detaili seotava lipsukese näol lisasin ka - saab raamatu kinni köita.
Said nad mõlemad aga üsna armsad. Nüüd jääb üle vaid kannatlikult oodata!

Vasakpoolne kingiks, parempoolne meie vanaemale

Meie vanaemale

Näited siselehtedest
Uuele sündivale kodanikule. Arusaadavalt tuleb tüdruk. :)

Raamat lahtiselt
Raamat lahtiselt, esikaanele kinnitamata
 Kohtumiseni! :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar