kolmapäev, 10. oktoober 2012

Märkmikud

Ja lõpuks siis ülevaade vahepeal tehtust.
Kõigepealt võtsin ette pisemad lehed, mis jäid üle ühest ümbertehtud albumist ja kasutasin need ära pisikese märkmiku jaoks. Tegin teise sarnase veel, sest topelt ei kärise, siiski teiste lehtedega. Formaadilt on need A6 märkmikud, ühel sees paksemad lehed, teisel õhemad.
Köidetud on antud postituse märkmikud minu jaoks uue köitmisviisiga coptic binding. Päris mugav ja mõnus köide. Märkmikke saab täiesti lahti teha ja lehed sees ei murdu. Kui vaja, saab selle lausa 360 kraadi lahti teha aga ilmselt otsest vajadust selleks ei ole. Igatahes pisikesed märkmikud on siin.


 Nendele pisikestele täielikuks vastandiks tegin kaks suurt A4 formaadis märkmikku, mis võiks vabalt ka sketširaamatu nime kanda. Üks neist on hästi lastepärase kaanepildiga, teine minu enda lemmik, mis leidis ka kohe rakendust. Mõtted ja ideed kirja!


Ornamendid on muide sametised

Coptic binding lähemalt

 Pärast seda pöördusin tagasi väiksema formaadi juurde ja jäin pidama A5 juures. Kasutasin ära viimaseid juppe saadud paberitest ja valmis sai kaks vahvat märkmikku.

Kolm märkmikku üheskoos

Viimane tükk Siimu remondijääke :)

Jupike teksariiet ja pisut Rebeka suvekleidi kangast

Kolmas märkmik on veel üks minu lemmik, sest selle katmisel kasutasin Postimehe abi. Paberlehe tellimine tasus ennast lõpuks ära ja sain taaskasutusega tegeleda. Igatahes Mürakarud Postimehe koomiksilehekülgedelt on olnud juba pikemat aega minu huviorbiidis. Nüüd kaunistavad nende tekstid ja kujud ühe märkmiku kaasi. Kui ikka väga igav hakkab, saab neid pisut värvida või lihtsalt koomiksit lugeda. Kahjuks ei mahtunud koomiksid küll terves laiuses kaanele, kuid väike uurimisrõõm võib ka jääda.


Mürakarud Postimehest


Ja lõpuks kasutasin valget linast kangast ja oma ühte suurt lemmikut sinist värvi ning valmis sai praeguseks viimane märkmik. Ilus-ilus. Sobib...ma ei teagi, pulma? :D Pisike ornament märkmiku aknakeses on ka enda joonistatud. Selle kõrvale sobiks ilmselt veel pisike tekstisilt aga sellele mõtlen siis, kui keegi peaks märkmikku lõpuks näiteks endale tahtma. :) Seniks jääb see nii.


Pisike aken ornamendiga
Ja nii siis seisavadki mu lauanurgal märkmikud, mis ootavad uusi omanikke või lihtsalt praktilist kasutust. Küll nad lõpuks selle õige leiavad. :)
Meisterdusteni

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar