esmaspäev, 25. november 2013

Photoshop

Eellugu:
Gümnaasiumis käies sõbrustas mu kunagine hea sõbrants noormehega, kel oli arvutifännist sõber. Nii sain minagi temaga tuttavaks.
Pärast oma esimest arvutisoetamist on tema jäänud ka minu arvutite hooldajaks, korrastajaks jms. Tunneb oma tööd väga hästi ja kuulab alati mu täitsa hullud mured ära. :D Lahendab neid muidugi ka! Nii et kui kellelgi peaks Võru kandis arvutitega probleeme olema, soovitan pöörduda RUV kontorisse. Raamatupidamisteenuseid saab sealt ka.

Igatahes pani Uno siis kõik vajalikud ja mulle esiti vähem vajalikuna tundunud programmid arvutisse ja nii seisis ka Photoshop seal hea mitu aastat. Minu jaoks täiesti müsteerium, kuidas keegi üldse midagi aru saab, mis sellega teha tuleb. Mingite suvaliste joonte tõmbamine oli ka müstika.
Loobusin sellega tegelemisest ja paaril korral kaalusin lausa programmi kustutada laskmist. Aga siis... Poja Reno rühmakaaslase vanemad on ka asjalikud kõigetegijad ja Photoshop oli nende jaoks väga vahva abimees. Neil on ka oma fotostuudio: Saare talustuudio. Pole sinna küll ise jõudnud, aga ehk kellelgi on huvi.
No vaatasin siis ka, et võiks ikka kätte võtta ja mõned lihtsamad asjadki Photoshopis ära õppida. Eriti veel seepärast, et Indrek jagas lahkelt minuga ühe hulga plaate Photoshopi õpetustega. Vaatasin neid kodus suu ammuli, et kas tõesti saab seda teha.. Ühte õpetust üritasin kohe muidugi järgi ka teha, aga pärast paaritunnist posserdamist loobusin - ei ole ikka viie minutiga selline käpp! :D
Plaadid on alles ja kui aega jääb, võtan korralikumad asjad ka ette. Ükskord!

Lugu:
Nüüd oma paar aastat olen Photoshoppi ikka üsna tihti näppinud ja avastanud seal hulga sellist, mille äraõppimine teeb pilditöötluse tõesti lahedaks. Või no mis lahedaks, põnevaks. Mulle meeldib. Mõnele kindlasti jälle mitte, sest see on ju kunstlik. Aga mis siis, kunst ongi kunstis kunsti näha. :)
 
Ja nüüd siis hiljuti jälle pinterest.com lehte uurides sattusin sünnipäevakutsete lehele (mida on seal ikka kõvasti rohkem kui üks). Kuna meie pere pisematel on sünnipäev olnud või alles ees, ei hakanud nende kutsetega kohe möllama. See-eest ühel vahval Helenel on pidu juba paigas ja muidugi saigi temast minu sedasorti katsetuse "ohver".
Helene foto on Liisu ja Miku pulmadest ja selle autoriks on Merle Värv. Pulma pildistas ta ka väga lahedalt - maru nobedalt liikus. Kord siin, siis juba seal..ja pildid olid võrratud.

Aga kutse ise sai seekord selline armas roosamanna. Ikkagi esimene täitunud eluaasta! :)
Kutse saab kas välja printida, meiliga saata või lausa fotopoes ilmutada lasta. Kvaliteet on sel üsna kõrge.
 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar